Hvilken bok anbefaler du?

— «På veien til Bagdad» av Güneli Gün. En fantastisk historie om en ung jente, utkledd som gutt, som blir personlig tjener for sultan Selim den Grimme. Fortellingen vever sammen sagn, myter og eventyr, med masse referanser til 1001-natt.

Tre favorittforfattere?

— Robertson Davies, Jonny Halberg og Cormac McCarthys. Tre favoritter er alt for lite, jeg kunne kommet med en lang rekke.

Hvilken forfatter er overvurdert?

— Det var vanskelig, men naturbeskrivelser og naturen som metafor for menneskesinnet er jeg helt uinteressert i. Dessuten fortrekker jeg handling framfor indre dialog. Ellers irriterer jeg meg over dårlige oversettelser og sjekker nøye hvem som har oversatt boka.

Låner du, laster du ned eller kjøper du bøker?

— Jeg gjør alt. Hadde egentlig aldri trodd jeg ville like å lese bøker på et lesebrett, men det er slett ikke så verst. Man kan dessuten lese på senga, uten å sette på fullt flomlys.

Når leser du?

— Jeg leser hver dag. Leser mye og fort. Leser gjerne bøker flere ganger.

Hvilken bok leser du neste gang?

— Det blir Steffen Kvernelands bok «Munch». En biografi som en tegneserie, har alltid hatt sans for han som tegner og forfatter, så det gleder jeg meg til.

Hvilke bøker leser du absolutt ikke?

— Jeg er i grunn nysgjerrig på mye, så det er umulig å si. Det eneste jeg er sikker på er at fagbøker i pedagogikk kommer jeg aldri til å sette mine øyne på. Det holdt med tre års studier...