Det kommer fram i informasjon Kilden har sendt ut til alle sine Kildenkort-brukere. Der presenteres Tangakavalerenes show «Orangutanga» som et av høydepunktene i programmet for høsten 2014 og våren 2015. — Kilden spurte oss om dette var noe vi kunne tenke oss. Vi har tatt noen runder rundt frokostbordet til Knut i Oslo og kommet fram til at her har vi alt å tape, så dette vil vi, sier Rune Andersen til Fædrelandsvennen.

Tangakavalerene oppsto på midten av 80-tallet, og består foruten Andersen av Knut Nærum, Sigrid Bjørnaali og Kjell Hjelmerud. De spilte sju ulike show fra 1987 til 1996. — Det er med skrekkblandet fryd vi gjør dette. Men det skal bli forferdelig gøy, hvis ikke hadde vi ikke kastet oss ut i det, sier Hjelmerud.

Rune Andersen og Knut Nærum fra showet "Tatt med Tanga", som ble spilt sommeren 1989. Foto: Fædrelandsvennen

— Alle husker dette som ungt, spinnvilt og avantgardistisk. Vi gjorde sprø merkverdige ting på scenen, ting vi neppe ville gjort i dag. Men jo det vil vi, sier Andersen, og beskriver Tangakavalerene som et fristed for gale ideer.

Showet blir i et gjenkjennelig format, spilt på flatt gulv i teater- og operasalen, med cafébord og bevertning som i «gamle dager». Men innholdet skal være nyskrevet, foruten et par ønskerepriser.

— Det kom 5000 og så oss, og vi hadde stinn brakke hver kveld, så vi vil ikke snyte publikum for et par gjensyn. Men om det blir gamle nummer eller gamle figurer, det vil vise seg, sier Andersen.

Showet får trolig premiere i slutten av mai 2015, og vil bli spilt fram mot sommerferien. Publikumsinteressen vil avgjøre hvor lenge...