MelodyGardotCover.jpg

Det bør bli en flott lytteopplevelse når amerikanske Melody Gardot kommer til Kilden tirsdag 24. november. Årstiden vil passe utmerket. Høsten er tiden for melankoli, ettertenksomhet og lavmælte stemninger. Det gjør godt å lytte til Melody Gardot om sommeren også. Dette fyldige og innholdsrike albumet har både de rytmisk sterke og fengende låtene og de blå og nennsomme balladene. Ikke til å juble og hoppe i taket av, men de som liker fintfølende og lekkert spill i en delikat produksjon av mesteren Larry Klein, får antagelig så det holder.

Melody Gardot sin stemme må vi selvsagt ikke glemme. Heller ikke hennes posisjon som en stor artist i verdensbildet. I 2009 gikk hun helt til topps på VG-lista med det glimrende albumet, «My One and Only Thrill». Den samme nerven finner vi ikke her, men det er likevel mye å kose seg med om du liker bluesy soul med en anelse jazz. Joni Mitchell møter Paul Simon, om du vil.

Mange av tekstene handler om folk som sliter. Låtene veksler mellom eggende rytmer som på «Preacherman» og den nydelige soulballaden, «Morning Sun». Det er mye mellom himmel og jord, som det så klisjéfylt heter.