— Jeg står opp klokka seks og jobber 9-10 timer hver dag. Ingenting kommer av seg selv, og det er ekstremt mye arbeid, sier Kristina Andersen fra Kristiansand. Hun driver selskapet Kristina Andersen AS som har blogging som hovedgeskjeft. Bloggen kristinaandersen.blogg.noer for øyeblikket på niende plass på blogglisten.no med 28.000 visninger. Dette gjør Kristina Andersen til den mest leste bloggeren bosatt på Sørlandet.

Hennes personlige Inntekt står i stil til listeplasseringen, med 707.000 kroner ifølge skattelistene for 2014. Samtidig viser aksjeselskapets regnskap for i fjor at hun tok ut 265.000 kroner i utbytte og hadde 588.959 kroner i lønn.

Foredrag

- På hvilken måte får selskapet inn disse inntektene?

— Det kommer fra annonser, opptredener og foredrag. Det siste er det foreløpig ikke så mye av, men jeg håper å gjøre mer av det, sier Kristina.

Sist sommer var hun en av flere bloggere som fikk kritikk av Forbrukerombudet for ikke å merke annonser og produktomtaler godt nok. Da avviste hun kritikken og fastholdt at det som ikke er merket som annonse heller ikke er noe hun har fått betalt av noen for å skrive.

- Du hadde nylig en merket annonse hvor du skriver om selvbruningskrem og andre produkter, og det er linket til produsentens nettbutikk. Kan du si hvor mye du får for en slik annonse?

— Ingen kommentar.

Går oppover

- Du har også et innlegg om noen sko fra Bianco som du liker. Er dette noe du får betalt for?

— Nei, det er sko jeg har kjøpt for egne penger. Hadde jeg fått betalt for det hadde jeg merka det.

- Du er på en stigende kurve inntektsmessig sammenlignet med tidligere år. Vil det fortsette å stige når vi ser ligningen for 2015 neste år?

— Ja, det vil det nok, sier Kristina Andersen.

Marthe Borge har den 14. mest leste bloggen i landet ifølge blogglisten.no. Foto: Torstein Øen

Ikke så langt under henne på blogglisten.no finner vi Marthe Borge som ligger på en 14. plass med bloggen martheborge. Hun har 17522 visninger, og ifølge ligningen for 2014 en inntekt på 257.000 kroner. Borge driver til forskjell fra Kristina Andersen ikke et AS, men i stedet et enkeltpersonsforetak.Maren Kruger Erdvik er en annen lokal blogger med god lesning. Hun befinner seg på Blogglistens 53. plass med fitliving.no. Også Erdvik har enkeltpersonsforetak, noe som kan forklare hvorfor hun står oppført med beskjedne 65.000 kroner i personlig inntekt i 2014.