Norsk filminstitutt har tildelt Norsk fjernsyn AS og regissør Christian Thorkildsen 800. 000 kroner i produksjonstilskudd til dokumentarfilmen «Verdens sterkeste Lillebror».

Kommer nærmere broren

— Det er helt fantastisk. Frem til nå har dette vært noe jeg stort sett har jobbet med alene. Nå kan jeg få med flinke folk og gjøre dette på en ordentlig måte, sier regissør Christian Thorkildsen til Fædrelandsvennen.

I prosjektbeskrivelsen står det: «Andreas Thorkildsen er verdensmester i spydkast. Storebror Christian har fulgt ham fra sidelinjen som sportsfotograf siden ungdommen. Christian har alltid brukt kameraet for å komme nærmere sin bror, men nå bruker han det som en unnskyldning til å stille spørsmål han tidligere ikke turte.

- Viktig år

Men Thorkildsen er sparsom med å fortelle mer om detaljene rundt prosjektet.

— Det er fremdeles mye som gjenstår, og det er mye som skal på plass. Dessuten vil det neste året være ganske avgjørende for Andreas sin karriere siden det er OL. For hans del har det vært vanskelig med skadeproblematikken og det at han ikke har fått kastet det siste året. Hva som skjer dette året vil ha mye å si for hvordan filmen blir, forklarer Christian Thorkildsen.

- Hvor lenge har du jobbet med filmen?

— På en måte har jeg jobbet med det hele livet. De første opptakene er fra den første gangen jeg fikk et lite kamera. Men det var etter OL i London at vi begynte for alvor å gjøre opptak.

Filmen skal forhåpentligvis være klar til premiere høsten eller vinteren 2016. Filmen produseres av Tommy Gulliksen og Christian Thorkildsen har skrevet manus.