Bookingansvarlig for Q25:Jubileumsfesten, Toffen Gunnufsen, jubler over reunion-planene til Foto: Thomas Hegna

KRISTIANSAND: — Det har vært noen humper i veien tidligere, men til en jubileumsfest i Kristiansand er Flying Crap selvskrevne gjester. Bandets medlemmer har dessuten vært svært sentrale i å skape og utvikle Kristiansand som en musikk-, kultur- og festivalby. Vi er glade for at de ville finne sammen igjen nå, sier bookingansvarlig i Q25, Toffen Gunnufsen i pressemeldingen.

Pønkgruppa Flying Crap stammer fra miljøet rundt undergrunnsklubben Crap House i Kristiansand, som både var gruppas bosted og konsertscene på 90-tallet. Flying Crap består av Kjell Sørgaard, Claes Sletten, Julian Skaugvolldal, Roy Tellef Froholt og Rune Tengs. I 1995 ga de ut deres eneste album i karrieren, «Never Mind Your Head».

Bookingansvarlig for Q25:Jubileumsfesten, Toffen Gunnufsen, jubler over reunion-planene til Foto: Thomas Hegna

Gruppa er kjent for sine voldsomme sceneshow, og nå er det klart at alle medlemmene gjenforenes til Q25:Jubileumsfesten 29. juni. De ble også gjenforent på Hovefestivalen i 2007, hvor vokalist Rune Tengs skapte nasjonale overskrifter når han stakk seg selv med en sprøyte med vann.— Kristiansands-bandet har tidligere skapt betydelig oppstandelse og overskrifter med sine utagerende konserter og kontroversielle stunts. I tillegg serverte gruppa forrykende punkrock på både plate og scene, står det videre i pressemeldingen.

Rune Tengs sprøytestunt under Hove-festivalen i 2007. Foto: Arkiv

Q25 går av stabelen i Bendiksbukta på Odderøya 28. og 29. juni. House of Pain, LCD Soundsystem, Underworld, Leftfield og Basement Jaxx er noen av de bekreftede høydepunktene på plakaten. Flere artister og dj-er vil bli annonsert utover våren.