— Vi er stolte over at vi ble valgt til å vise fram og selge denne kunsten, sier Elin Halvorsen til Dagbladet.

19 malerier

Sammen med ektemannen eier hun Kunstgalleriet i Stavanger. Tirsdag åpner galleriet en utstilling med 19 malerier, 13 grafiske verk og to krukker, alt produsert av Kjell Nupen i peroden 1995 til 2012. Nupen gikk bort 12. mars i år, 58 år gammel. Dette er den første utstillingen med hans kunstverk siden hans død.— Familien er underrettet, Aino og døtrene har sagt at det er greit. De er fortsatt i en sorgprosess og det vil gjerne vare lenge, men kunsten til Kjell vil alltid leve, sier Hanssen til Dagbladet.

Økt etterspørsel

Eierne venter enorm interesse når utstillingen åpner 27. mai.

— Interessen rundt Nupen er stor i hele Skandinavia, han var mer enn en nasjonal kunstner. Vi regner med at interessen rundt denne utstillingen skal være internasjonal, sier Hanssen videre til Dagbladet.

Flere gallerier har merket en økt etterspørsel etter Nupens kunstverk etter hans bortgang. Bernt Bisseth har tidligere forklart til Fædrelandsvennen at det ikke er unormalt at prisene stiger når en kunstner går bort:

— Da vil det alltid bli en boost i markedet fordi produksjonen stopper opp. Så lenge kunstneren lever kan han eller hun selv bestemme prisene, men når kunstneren dør, da er det markedet som styrer prisnivået.