— Det er veldig gøy å se at en film som er laget på Evje kan få respons i Frankrike, sier Jonas Matzow Gulbrandsen til Fædrelandsvennen etter å ha mottatt pris for beste europeiske kortfilm under festivalen Premiers Plans i den franske byen Angers lørdag kveld.

— Dette er en av Frankrikes største festivaler, så denne prisen henger høyest til nå, sier sørlandsregissøren, som har mottatt en rekke priser for "Everything will be ok" allerede.

— Det franske publikummet er spesielt. De har en kulturell bagasje som er enestående og jeg fikk mye feedback og tilbakemeldinger som jeg ikke har fått før.

— Hvilken feedback tenker du på da?

— Det handler om måten de ser symbolikkbruken, hvordan de leser filmspråket og refleksjonene de gjør. De har forstått de tingene jeg prøvde å fortelle da jeg laget filmen. Den type reaksjoner har jeg ikke fått før, og det var veldig godt, sier han.

Ble lurt

Gulbrandsen var til stede under prisutdelingen lørdag kveld, men var ikke forberedt på det som skulle skje.

— Vanligvis blir man oppringt, men de ville ikke si noe på forhånd. Jeg satt med en oversetter i øret og ble mer og mer overrasket. De lurte meg godt, sier han.

Det var 1300 mennesker og et stort pressekorps til stede i salen da regissøren gikk fram for å motta prisen.

— Jeg er ikke så god på taler, så jeg gjorde det kort. Det var en ydmyk følelse å stå der foran så mange mennesker på en så stor festival. Men naturligvis veldig gøy.

— Hva betyr dette for deg videre?

— Nå jobber jeg videre med prosjektene mine, og dette gir meg videre energi og pågangsmot til det jeg holder på med, sier Gulbrandsen.