Kulturstyret i Kristiansand kommune vurderte i år 31 søknader om kunstnerstipend. Trine Bariås, Emil De Shaun Jørlo Wynn, Pia Eikaas, Elisabeth Kristensen og Ole Geir Feste er plukket ut som mottakere.

— Uten forkleinelse for noen må det være lov til å si at det var moro å være med på å tildele et stipend til Ole Geir Feste. Han er jo nærmest en institusjon i byen, sier kulturstyrets og juryens leder, Randi Haukom, til kommunens nettsider.

Tre unge - to etablerte

Pia Eikaas hadde sin første separatutstilling på Galleri Bi-Z i 2012. Foto: Kjartan Bjelland

Bariås (sanger/skuespiller) og Wynn (kunsthåndverker) får begge et utdanningsstipend til unge kunstnere på 25.000 kroner hver. Eikaas (billedkunstner) får etablererstipend til nyutdannede kunstnere på kroner 30.000. Kristensen og Feste får begge et arbeids-, videreutdannings— eller reisestipend pålydende 30.000 kroner.- Vi savner flere unge blant søkerne, i år som i fjor, sier Haukom.

Dette gjør de:

Bariås (24) ble for mange kjent gjennom Det store korslaget på TV 2 i 2011. Etter å ha fullført tre år ved Bårdar Akademiet, startet hun i høst på master-utdannelse i Musical Theatre ved Guilford School of Acting i London.

Emil De Shaun Jørlo Wynn (t.h.) studerer nå i Telemark. Da han bodde i Kristiansand var han aktiv i parkour-miljøet i byen. Foto: Kristin Ellefsen

Wynn (21) studerer til bachelor i folkekunst på Høgskolen i Telemark, Rauland. Han arbeider primært innen metall.Eikaas (29) ønsker å etablere seg som profesjonell billedkunstner i Kristiansand, og har allerede hatt en separatutstilling ved Galleri Bi-Z.

I 2012 lagde Elisabeth Kristensen skulpturer i is på Nedre Torv. Foto: Jon Anders Skau

Kristensen (42) er kvinnen bak det årlige sandskulpturprosjeket i Gravane. Hun jobber med skulpturer i både sand, snø og is, og har deltatt i flere skulpturprosjekt i ni land de siste årene. I april 2015 skal hun være gjestekunstner ved Maumau Art Residency i Istanbul i Tyrkia.Feste (62) er et kjent navn i byens teatermiljø. De siste årene har han satt opp flere monologstykker gjennom sitt selskap Fjesing Teater. Han jobber nå med en Vilhelm Krag-monolog med premiere i 2015.