KVINESDAL: Festivalledelsen har startet bookingen med å sikre seg tre skandinaviske band til deres tredje festival. Norske Backstreet Girls, svenske Hardcore Superstar og danske Volbeat har meldt sin ankomst.

Boogierockerne Backstreet Girls toppet plakaten da Kvinesdal Rock Festival ble startet opp i fjor sommer. Bandet, som betegnes som en bastion i den norske undergrunnsscenen, ga i høst ut deres første studioalbum på fire år. Albumet «Shake your Stimulator» er Backstreet Girls' ellevte studioalbum siden de ble dannet i 1984. De har ikke veket en tomme fra sjangeren, og med albumet i bagasjen blir det garantert heseblesende boogierock fra scenen på Øyesletta i Kvinesdal neste år.

Da Backstreet Girls entret scenen i 2006, var det til stor jubel fra de frammøtte på den nystartede festivalen. Svikt i geografikunnskapen førte imidlertid til ekstra stress for rockerne før konserten.

— Vi trodde det var mye kortere fra Oslo. Vi ankom bare tjue minutter før vi måtte på scenen, sa gitarist Petter Baarli til fvn.no den gang.

Danske Volbeat, som spiller en blanding av heavy metal og rockabilly, er et langt ferskere band enn Backstreet Girls, men kan skilte med sterke anmeldelser. Konserten på Roskilde i 2006 fikk terningkast seks i danske aviser, og året etter fikk de æren av å åpne den danske festivalen. Hardcore Superstar fra Gøteborg har hatt flere nummer-én-singler og Grammy-nomineringer i Sverige.

Kvinesdal Rock Festival arrangeres fra 10. til 13. juli.