ARENDAL: Hovefestivalen offentliggjorde i dag to nye band som gjester Tromøya under neste års festival. Begge er band som har gjort seg bemerket på metallscenen de siste årene.

In Flames har eksistert siden 1990, men beviste med fjorårets Come Clarity at de fremdeles er et band å regne med. Albumet har til nå solgt 350.000 eksemplarer på verdensbasis. I år spilte bandet på Den Orange Scene på Roskilde, og til neste år blir pioneerene innen melodiøs death metal å finne på Hovefestivalen.

Svenskene er for øyeblikket i studio for å gjøre ferdig sitt niende studioalbum, The Jester Race. In Flames regnes for å ha hatt stor innflytelse på bølgen av metalcore-band som har gjort stor suksess de siste årene. Noe som bringer oss over på band nummer to Hove har sikret seg:

Walisiske Bullet for My Valentine slapp sitt debutalbum i februar 2006, og har siden utgivelsen spilt for fulle hus i både Japan og USA. Ifølge Wikipedia har bandet solgt 330.000 eksemplarer av debutalbumet The Poison siden utgivelsen. Bandet har røtter i trash og hardcore, og blir ofte omtalt som et metalcore-band.

Bandet slipper oppfølgeralbumet Scream, Aim & Fire i februar neste år.