OSLO: En nesten fullsatt sal fikk se en moden artist kjøre igjennom låtmateriale fra nesten hele karrieren. Med en diger digital discokule i ryggen fikk han folk på beina under danselåtene, mens lightere og mobiltelefoner glimtet til når ballade-Michael satte seg til rette på barkrakken.

Han hadde med seg en stort knippe musikere inkludert et farget kor på seks som ga vokalen godt trøkk. Stemmen til Michael var i godt slag, og han traff tonene uten problemer. Svett ble han også.

Skandalerapporter om en utslitt artist som sovner bak rattet og røyker marijuana til frokost, middag og kvelds, var det ikke spor av. Han stilte i det som etter hvert har blitt en uniform: glinsende svart dress, åpen skjorte, kule briller og to dagers skjeggstubb.

Digitale effekter

Siden han åpnet sin europaturné «Live25» i Barcelona 25. september, var det tydelig at han har blitt varm i trøya. 15 år har gått siden han siste turnerte, men det var ikke mye spor av slitasje.

Med tre etasjer med musikere i ryggen kommanderte han scenen, som ble lyst opp av fargesprakende digitale effekter. Alt fra sjø og solnedgang til røde hjerter og roser lyste opp. Og for å holde dansestemningen ved like, ble publikum filmet for liksom å ta noen steg med Michael.

Han nøyde seg med å si takk i ny og ne, og lot musikken tale for seg. Flere av låtene ble møtt med vill jubel fra salen som blant annet fikk høre «Father Figure», «Star People», «The First Time Ever I Saw Your Face», «Praying for Time», «Too Funky», «You Have Been Loved» og «Jesus to a child».

Bush-ballong

Den beryktede Bush-ballongen kom som siste nummer før pausen til «Shoot the Dog». En diger oppblåst Bush med sigar og drink dukket opp midt på scenen. Michael dro ned smekken og ut kom en bulldogg kledd i Union Jack som hadde bitt seg skikkelig godt fast.

George Michael tok et godt tak i halsbåndet og danset rundt som den reneste blomsterpike. Svett for pannen annonserte han pause og tok grep om publikum rimelig kjapt igjen med nedtelling til «Faith» som publikum kunne så godt at de nesten overdøvet Michael.

Tidligere i år kom dokumentaren «A different story», som ble lansert under filmfestivalen i Berlin. Der møtte en åpenhjertig, men noe ubekvem Michael pressen. Den mannen var det ikke spor av i Oslo Spektrum torsdag kveld.

13. november gir han ut albumet «Twenty Five», og til jul skal han opptre med sin gamle makker Andrew Ridgeley fra Wham på Wembley Arena.