KRISTIANSAND: — Jeg dolker kona i ryggen hvis det må til for å vinne Farmen, sier Skretting til fvn.no.

Han giftet seg med Agnethe B. Salvesen fra Farsund 8. juli. Bryllupsreisen er lagt til gården i Ny-Hellesund i Søgne, hvor innspillingen av TV2-suksessen starter torsdag. I ti uker skal paret gå gjennom høststormer og bondeoppgaver i skjærgården i hard konkurranse med 12 andre deltakere.

— Selv om det kan komme til å storme, er vi ikke redd for at det skal føre til skilsmisse, sier Skretting og Salvesen.

Paret er bosatt i Oslo, og gleder seg nå til et etterlengtet opphold i skjærgården på Sørlandet.

— Jeg håper å skape en positiv stemning hvis folk blir for hissige. To ting har motivert meg for å delta. Det er først og fremst premien, deretter opplevelsen og eventyret, sier Salvesen.

Har jobbet på gård

Førstepremien, en hytte og en bil til en samlet verdi på over en million kroner, har ikke motivert ektemannen i like stor grad. Han setter opplevelsen høyest.

— Jeg har de samme motiveringsfaktorene som Agnethe, men i motsatt rekkefølge, sier han.

Skretting studerer ved Universitetet i Oslo for å bli engelsk- og historielærer, men forsikrer at han har solid bakgrunn fra gård som kan hjelpe ham i Ny-Hellesund.

— Jeg har jobbet på gård i to år, og er god til å melke kyr.

Kona er utdannet marinbiolog, og skal ha god peiling på urter og plantevekster. Paret tror derfor at de stiller sterkt i konkurransen, hvor de skal gå hundre år tilbake i tid og leve som om det var 1906. Får konkurranse

På gården kan de imidlertid få hard konkurranse av en annen sørlending. 27 år gamle Jarl Bernhard Nilsen fra Birkeland er utdannet telemontør, og brukte bare ti minutter på å bestemme seg for å delta i konkurransen.

— Jeg gleder meg veldig til innspillingen starter i morgen. Jeg har tidligere søkt på 71 grader nord uten å komme med. Jeg har meget høyt konkurranseinstinkt, og hovedgrunnen til at jeg blir med er førstepremien, sier han.

Salvesen mener en verdig Farmen-vinner er en ærlig og hardt-arbeidende deltaker, mens Skretting tror ryggdolking må til for å vinne.

— Sluhet og ærgjerrighet er stikkordene, sier han.

Farmen vil bli vist på TV 2 tidlig i 2007. Det er fjerde gangen programmet blir produsert.