KRISTIANSAND: I kveld leder dirigent Terje Boye Hansen den fjerde og siste av nyttårskonsertene i Kristiansand. Så populære er de blitt at kristiansandere som ikke har fått billetter, gjerne reiser til Arendal for å oppleve den aller siste konserten i Arendal kulturhus i morgen. Der var det i går fremdeles 421 ledige plasser — mens hver eneste plass har vært utsolgt i Kristiansand. Det kan skyldes at folk i Arendal ikke helt har fått med seg hva dette er, siden det er første året de får tilbud om den spesielle nyttårskonserten til Kristiansand symfoniorkester.

— Vi får veldige mange positive tilbakemeldinger, sier Boye Hansen til Fædrelandsvennen. - Når jeg går rundt i byen på formiddagen, forteller folk meg at de setter pris på konsertene.

— Hvorfor er nyttårskonsertene blitt så populære?

— Det skyldes ikke minst formen. Vi får bevist at vi ikke er så gravalvorlige som folk tror vi er. Dette har vi nå holdt på med siden år 2000-konserten i Sørlandshallen, og det synes jo å gå bedre og bedre.

  • Stiller du selv på nytt om et år?

— Det er litt usikkert, men noe tyder nok på at jeg fortsetter litt til. Jeg er jo ansatt i Den Norske Opera og er avhengig av å få permisjon, sier han.

Ballett i Oslo

Ekstra hektisk har Boye Hansen hatt det i det siste. I tillegg til arbeidet med nyttårskonsertene har han reist fram og tilbake til Oslo for å ha prøver på operaen som setter opp ballettforestillingen Stormen. Det er generalprøve torsdag og forestillinger fredag og lørdag.

I mars er han imidlertid tilbake hos Kristiansand Symfoniorkester. Lørdag 11. mars er han å finne i spissen for orkesteret, Det Norske Solistkor og en solistkvartett i Kristiansand domkirke. Da fremføres Sigurd Islandsmoens Norsk requiem. Norsk kulturråd har bevilget midler til en cd-innspilling av verket, og innspillingen gjøres i domkirken i dagene før konserten.

Flaggermusen

Torsdag 23. mars er det premiere i Agder Teater på Flaggermusen, et samarbeid mellom Opera Sør og Den Norske Opera. Her skal Boye Hansen dirigere fire forestillinger i Kristiansand og to i Arendal. Så er han tilbake torsdag 11. mai med en konsert kalt Til Norge med tre verker som alle er skrevet av norske komponister som levde størstedelen av livet i utlandet. Boye Hansen har selv bidratt sterkt til å få såkalte glemte norske komponister fram i lyset, og en av disse er Gerhard Schjelderup som ble født på Bellevue i Kristiansand og som har skrevet to symfonier på 1920-tallet.