Men bråk er det blitt, etter at Rowling sist helg antydet at kloke og ærverdige Humlesnurr kanskje hadde forhold til andre menn. Rent konkret skal det ha dreid seg om Gellert Grindelwald, en annen stor trollmann som senere ble Humlesnurrs bitre fiende.

— Det er veldig lenge siden det gikk opp for meg at en tapper og klok mann kunne elske andre menn, sa Rowling til mediefolk i Toronto i Canada tirsdag. - Han er min skikkelse, han er den han er og jeg har rett til å si hva jeg vil om ham, tilføyde hun om Humlesnurr.

Humlesnurr dør i den sjette og nest siste romanen i serien, «Harry Potter og Halvblodsprinsen». Rowlings beslutning om å la ham dø drev enkelte av seriens yngre lesere til fortvilelse, og understreket de mørkere og mer realistiske sidene ved boken.

I de første av filmene om Harry Potter ble Humlesnurr spilt av Richard Harris, men etter Harris' død i 2002 ble rollen overtatt av Michael Gambon. Gambon har sagt at han i sin tid var homofil, men at han sluttet fordi han fikk så mye tårer i øynene av det.