ARENDAL: Foreløpig ser det unektelig slik ut. Men tiden har ikke løpt fra innbyggere i verken Kristiansand, Mandal eller Grimstad. Eller for den saks skyld hvilket som helst tettsted på Sørlandet.

Ved å stemme på internett kan du nemlig sørge for at din by eller ditt tettsted havner på brettet når «Monopol Her og Nå — Norge» lanseres i mai neste år.

Foreløpig ligger Narvik an til å få Rådhusplassen, mens Arendal innehar Gabels gate. Ingen andre byer på Sørlandet har foreløpig klatret inn på brettet. Søgne ligger på 41. plass, og har dermed langt igjen til de 22 plassene på brettet, om ikke innbyggerne tar tak.

Den byen som får flest stemmer fram til og med 1. november, overtar den dyreste plassen på brettet, den opprinnelige Rådhusplassen. Byen med nest flest plasser overtar Ullevål Hageby, og slik går det helt til Parkveien som er den minst lukrative plassen.

Om innsatte i fengslene i Arendal og Kristiansand får bestemme hvilket fengsel som får «hedersplassen» i hjørnet er imidlertid uklart.

Oslo, som hittil mildt sagt har dominert Monopol, ligger foreløpig på plassen under Søgne. Hovedstaden må hittil se seg slått ned i støvlene av tettsteder som Smøla, Ås og Lundersæter. Dermed skulle det også være håp for Vennesla, Lyngdal og Spangereid.

Mener du din by eller ditt tettsted må på spillbrettet? Kan du leve med at Arendal representerer Sørlandet? Her kan du avgi din stemme.