Det var under en nødhøring i Los Angeles torsdagsmorgen at Kevin Federlines advokat kom med beskyldningene mot Britney Spears.

— Frøken Spears har unngått åtte av de 14 narkotikatestene hun er pålagt å ta, hevdet Mark Vincent Kaplan.

Dette skriver nyhetsbyrået Wenn.

- Eneste mulighet

Verken Britney Spears eller Kevin Federline var tilstedet under rettsmøtet. Det er Federline som for tiden har omsorgsretten for parets to sønner, Sean Preston (2) og Jayden James (1).

Britney har tillatelse til å treffe barna sine tre ganger i uken, men da må hun følge en tidligere rettsbestemmelse som pålegger henne å ta uanmeldte alkohol- og narkotikatester, i tillegg til å møte på et foreldrekurs.

Men Kaplan anser altså at Britney har brutt sin del av avtalen med å kun ha levert seks av 14 prøver.

— Mr. Federline vil ikke fjerne barna fra morens liv, men hva annet kan vi gjøre, uttalte Kaplan i retten.

Grunnlovsstridig?

Spears' nye advokat derimot, mener testingen «strider med grunnloven».

— Selv om man går glipp av en test, betyr det ikke at den er positiv, konstaterte Anne Kiley før hun la til at det er «urimelig» å be Spears ta testene kl 8 på morgenen. Dette var selvsagt dommer Scott Gordon uenig i.

— Du er ikke en popstjerne med et album på topplassering, så du vet ikke hvordan det er, fortsatte Britneys representant.

Hvis det blir bevist at Britney Spears har brutt prosedyren for narkotesting, kan hun få sine besøksrettigheter inndratt til hun følger rettens avgjørelse.