MANDAL: 20. april neste år åpnes Buen offisielt. I dag var det klart for kranselag i det majestetiske bygget langs elvebredden i Mandal sentrum.

Det var flott å få på plass kransen. Det er kjekt å ha kommet så langt, og jeg setter stor pris på den jobben alle arbeiderne har gjort. Også er det kjekt å se alle folkene , sier kulturhusleder Kari Patricia Kleppe, som gav alle som har vært med å reise Buen et gavekort pålydende kroner 500,-, og som må brukes på noe av tilbudet det nye kulturhuset vil tilby i 2012. Ordfører i Mandal, Alf Gottfred Møll (FrP), var også til stede for å hylle arbeiderne og feire et tett tak. Ordføreren lot seg imponere av det spesielt utformede byggverket.

Det har en særegen og spesiell stil, og det er moro å se at det går fremover. Det spirer her inne, og bygget skal jo også spire og gi inspirasjon for hele regionen når det åpnes. Dette vil bety en ny tid for kulturlivet her, og det vil være en magnet for folk som vil etablere seg i regionen , sier Møll.

Se en animert bildeserie fra byggeprosessen her:

(Videoen er laget av Jørn-Terje N. Gabrielsen fra Mandal Fotoklubb, og hentet fra Youtube.com)

Kultursjefen i Mandal, Jon Røkland, bidro med et musikalsk innslag fra sin tverrfløyte. Han ser frem til å fylle kulturhuset med liv neste år.

Dette er en stor dag. Det har vært et veldig bra forhold mellom entreprenørene og byggherren, og det har nok hatt litt å si for at prosjektet er så godt i rute som det er. Tidsfrister holdes og budsjettet holdes, og tiden frem til åpningen bare minsker , sier han og smiler.

Det nye kulturhuset har et budsjett på nærmere 260 millioner kroner, inkludert merverdiavgift og tomtekjøp. Bygget skal være klart til overlevering ved juletider, og rett over nyttår starter de ulike institusjonene innflytting. 20. april 2012 blir det offisiell åpning.

NB: I fredagens utgave av Fædrelandsvennen presenterer vi det nye kulturhuset nærmere, og du kan du lese mer om hvordan åpningsfesten blir.