Rendezvous Point spiller progmetall. Det høres kanskje tungt ut, for de som ikke kjenner sjangeren, men bassist Gunn-Hilde Erstad kan forklare at progmetall er det nærmeste man kommer klassisk musikk i rocken.

— Alle i bandet er inspirert av klassisk musikk. Selv begynte jeg som klassisk musiker, og spilte fløyte. Progrock er den klassiske versjonen av rock, og det er mange likheter mellom de to sjangrene. Jeg liker de faste rammene, det er ikke så mye improvisering. Det er utfordrende teknisk, og samtidig veldig gøy, sier Erstad har tatt master i progmetall ved UiA.

Rendezvous Point består ellers av Nicolay Tangen Svennæs, Bård Kolstad, Petter Hallaråker og Mads With.

Forrige uke ga de ut singelen "Implode", som fikk terningkast fire i Fædrelandsvennen. I februar skal bandet i Kongshavn studio for å spille inn sin første fullengder. Et eventuelt stipend kan bety at bandet henter en kostbar produsent.

— Vi kommer til å bruke pengene på innspillingen i Kongshavn. Dessuten har vi planlagt to turneer neste år, som også kommer til å koste en del, sier Erstad.

Allerede i høst skal Rendezvous Point være supportband for metallbandene Susperia og ICS Vortex i Norges største byer. Gitarist Petter Hallaråker konstaterer at idéstipendet vil være en kickstart på karrieren for bandet.

— Og jeg tror også det vil bety økt interesse fra plateselskaper, dersom vi har et sånt stipend på cv-en, sier han.