KRISTIANSAND: VG Nett har bedt et knippe musikkeksperter om å nevne fem band eller artister som man bør legge ekstra godt merke til i 2011, og et av banda som går igjen er Honningbarna fra Kristiansand.

— Raddispunk med en vokalist på cello høres vel i utgangspunktet ikke ut som noen suksessoppskrift. Men det er det, ikke minst live - og det er nettopp konsertene som kommer til å overbevise alle som ser disse sørlendingene i året som kommer, sier musikkanmelder i Lydverket, Rannveig Falkenberg-Arell, til avisen.

- Hjertet utenpå skjorta

De har i alt snakket med 11 eksperter og fire av disse nevner Honningbarna. En annen av de som har rosende ord om Kristiansands-punkerne er Aftenpostens musikkanmelder, Cecilie Asker.

— Er også finalister i årets Urørt og allerede booket til en rekke av de viktigste festivalene i sommer. Bandet er noen hakk røffere og mer punkete enn sine turnemakkere for tiden, Oslo Ess. Den selvtitulerte EP-en fra i fjor var veldig lovende, nå skal bli spennende å se om de klarer å videreføre den intensiteten og energien inn i et helt album, sier hun.

Honningbarna på Spotify

Oversett

Men Honningbarna er ikke den eneste gruppen fra Kristiansand som blir trukket frem.

FÅR SKRYT: Også Vågsbygd Handy får skryt i artikkelen som tar for seg norsk musikk i 2011. FOTO: Arkivfoto.

Journalist og forfatter av bøkene «Hiphop-hoder» og «Hiphop: Graffiti, rap, breaking, dj-ing», Øyvind Holen mener Vågsbygd Handy sitt «Undervannsmusikk» som ble utgitt 20. desember i fjor ufortjent ble oversett av musikkjournalister som allerede hadde oppsummert 2010, og tatt seg juleferie.

— De to rapperne har samarbeidet med engelske produsenter innen britisk klubbmusikk som grime og dubstep, og dette – kombinert med sterke, personlige og orginale tekster på sørlandsdialekt – gir et energisk og fascinerende resultatet. Et album som fortjener lang levetid, slår han fast.Vågsbygd Handy på Spotify