KRISTIANSAND : — Det er vanskelig å markere seg som filmskaper på Sørlandet, i konkurranse med mange andre. Men Substans har funnet en nisje, og utarbeidet en spisskompetanse som er etterspurt , sier Kirsten Bonnén Rask, dalig leder ved Sørnorsk filmsenter.

Tidligere i desember fikk Substans tildelt 175.000 kroner i støtte for sitt cross media-arbeid med dokumentarfilmene "Idas dagbok" og "Slow Motion Revolution". Det utgjorde hele potten for utviklingsstøtte til dokumentarfilmer.

Med internett og smarttelefoner åpnes nye muligheter for filmskapere for å nå ut med historiene sine. Cross media går ut på å bruke mange plattformer for å nå ut. Bare fantasien setter grenser, og det er gøy , sier Kristian Mosvold i Substans Film.

"Idas dagbok" er en utbyggende dokumentar om den tidligere selvskaderen Ida, etter at en minidokumentar om henne var med i programserien "300 sekunder" på VGTV i fjor høst. "Slow Motion Revolution" handler om konflikten i Syria, hvor man følger en kvinnelig radiovert som utvikler seg fra å være en fredfull rebell til en fryktløs, bevæpnet motstandsaktivist.

Jeg tror begge disse filmene vil være med å sette dagsorden. Begge har et stort potensial, og er filmer vi kan være stolte av å være med å støtte. Det er filmer som vil bli vist, og som vil bli sett , sier Bonnén Rask.

Begge filmene har trolig premiere høsten 2013.