Som resultat skal de to eldste, Prince (12) og Paris (11), ha blitt mye mer selvsikre de siste månedene.– Det ville vært vanskelig å forestille seg dem være ute blant folk eller stikke innom huset til noen for å henge der og spille videospill tidligere. Det hadde mye å gjøre med Michael, for hver gang han dukket opp var det livvakter og kaos. Det føles mye mer normalt, sier en familiekilde til People.

Mens legen som behandler deres berømte far nå er tiltalt for å ha voldt hans død, bor de tre hos bestemoren Katherine Jackson i Encino i California. Der bor også deres litt eldre fettere og kusiner, som de har fått et nært forhold til og som ifølge kilder fungerer som «mentorer» for Prince, Paris og 7 år gamle «Blanket».

Bestemor Jacksons advokat Adam Streisand sier til People at hun ønsker å gi dem en følelse av frihet, og alltid tar seg tid til å lytte til dem.

Derfor finnes også de tre barnas tidligere barnepike, Grace Rwaramba, også i husholdet – til tross for at enkelte medlemmer av familien Jackson ikke er begeistret for at hun er tilbake. En kilde sier at Katherine Jackson har gjort det klart at det er viktig at Grace er der, og at hun setter barna høyere enn noe annet.

De to kvinnene satser på at barna tar det med ro hjemme, der de også får sin skoleundervisning. Dessuten er det familiemiddager, karatetimer, bibliotek— og kirkebesøk. Men noen ganger er bestemor Katherine litt i strengeste laget for Paris og Prince – som skal ha sneket seg av gårde på «Twilight: New Moon»-premieren i fjor uten hennes viten. (©NTB)