KRISTIANSAND: Et knippe av Kristiansands ledende rappere har gått sammen for å lage en cypher, en arrangert freestyle-rap som presenterer byens artister innen sjangeren. Sheepy, Yenemesis, Simmy Man, Jonesy, Rub a Dub, Sowdiak og Twisted Artistics opptrer i videoen, som du kan se nederst i saken.

Jan Erik Mæland i G'bless Records har regissert videoen, som er laget ved dugnadsarbeid av alle aktørene.

– Jeg brenner for nettverksbygging. Det er viktig å synliggjøre talentene som fins i byen, skape vekst og vise resten av Norge hva vi har å by på, sier Mæland til fvn.no.

Videoen skal nå promoteres i sosiale medier, og Mæland håper at også andre enn hiphopfans kan få øynene opp for hva som skjer i miljøet i Kristiansand.

– Dette er også en mulighet for politikerne til å se potensialet i byen, sier han, og refererer til det mye omtalte foreslåtte kuttet i kulturbudsjettet.

– Det er fryktelig trist. Sørf gjør en kjempejobb i byen, og Kjetil Nordhus har vært en viktig rådgiver for oss også, sier han, men understreker at han ikke vil grave seg ned om forslaget går gjennom.

– Jeg ønsker alltid å se utfordringer, ikke problemer. Hvis dette går gjennom betyr det at musikkmiljøet må stå sammen og jobbe enda hardere, noe denne musikkvideoen også er et eksempel på, sier Mæland.