KRISTIANSAND: Den mye omtalte musikkbølgen i Kristiansand har lenge manglet én ting for å bli tatt helt på alvor: En velegnet scene for de middels store konsertene. Nå åpner konsertarrangør Trashpop en slik scene, i andre etasje i studenthuset Pir6. — Denne scenen blir mer intim enn de vi har brukt tidligere. Det åpner for høy stemning og gode musikkopplevelser, sier Trashpop-sjef Mads Hatlevik.

Kapasiteten på den nye scenen vil være cirka 250. Og i motsetning til mange av de øvrige konsertstedene i Kristiansand, vil andreetasjen på Pir6 primært være et konsertlokale, med fokus på det som skjer på scenen. Prating skal foregå i etasjen under.

Ikke fungert

Trashpop har skaffet seg et solid renommé langt utenfor Sørlandet med sitt vellykkede konsertkonsept. Arrangørene har lenge vært på utkikk etter et nytt lokale etter at På hjørnet gikk konkurs tidligere i år. Hatlevik mener studenthuset i Havnekvartalet gir Trashpop en ny dimensjon. Og vice versa.

— Pir6 har så langt ikke fungert som konsertsted, og vel egentlig heller ikke som studenthus. Nå får vi være med på å sette premissene. Vi får bruke våre erfaringer, vårt kontaktnett og vår kunnskap til å bygge opp et kulturhus i Kvadraturen, sier han.

Pir 6. Foto: Kjartan Bjelland

At Trashpop og Studentsamskipnaden i Agder inngår et større samarbeid er imidlertid ingen selvfølge. Tidligere har det vært antydninger til gnisninger mellom de to aktørene.— Endelig har begge parter funnet ut at de har samme interesser, nemlig å skape et godt kulturtilbud for unge mennesker i Kristiansand, sier Hatlevik, som håper å øke Trashpops publikumsoppslutning med den nye scenen.

— Vi ønsker å videreføre de gode konsertopplevelsene, og utvide publikummet. Og det tror vi at vi skal klare når vi nå får tilgang til studentmassene, sier han.

Naturlig

Jon Gotteberg, leder for kultur ved SiA, er også godt fornøyd med den nye scenen. Han mener Trashpop og Pir6 er en helt naturlig kombinasjon.

— Vi er et naturlig vertskap for en slik scene. Vi kobler Trashpop med det rette publikummet, og gir studentene et godt kunstnerisk tilbud, sier Gotteberg, som synes denne typen intimscene burde vært på plass i Kristiansand for lenge siden. Han mener også at Pir6 har langt større potensial for studentene enn det som foreløpig har blitt utnyttet.

— Vi er ikke fornøyde med hva vi har fått til på Pir6 så langt. Det er 7500 studenter i byen, og vi har lyst til å tilby dem et bredere spekter av arrangementer, sier han, og lover også flere nye musikktilbud på studenthuset.

Arrangørene har nå kort tid på seg til å bygge scenen ferdig. Den første spikeren slås denne uka, og allerede på vorspielet til bransjetreffet Sørveiv 8. november innvies scenen med danske Reptile Youth.