KRISTIANSAND: – Jeg kommer til å spille veldig mye fra den nye plata, og det er aller første gang sangene framføres med fullt band. Men siden det er en intimkonsert, blir det en roligere affære en normalt, sier Stein Roger Sordal på telefon fra Søgne-skjærgården.

Der lader han opp til kveldens konsert på Hos Naboen i Kristiansand med å ta opp krabber og hummerteiner sammen med bandkompis Bjarne Severinsen.

– Vel, for å være helt ærlig så er det nok han som tar opp teinene mens jeg ser på og drikker øl. Det er helt herlig her. Sol, varmt, vindstille og ikke til å tro. Det som er litt synd er at vi kun har fått tre krabber og en hummer, men hummeren måtte vi dessverre hive.

Kommer før jul

For noen uker siden startet Hos Naboen opp ukentlige intimkonserter i kjelleren. Det er kun plass til mellom 70 og 80 publikummere. Stein Roger Sordal gleder seg til å gå på scenen som soloartist igjen. Albumet «Pale Horse Waiting» skal etter planen gis ut før jul og denne uken slapp plateselskapet den aller første singelen fra albumet. Den har fått navnet «Ride on» og er ifølge Sordal en låt som «passer godt å høre på når man kjører bil». Hele albumet ble spilt inn i løpet av en helg på familiehytta på Sordal i Bygland kommune i vår.

Deilig å lande

Artisten og produsenten fra Kristiansand synes det er godt å være tilbake som soloartist igjen. Det forrige albumet «In Fort Knox With A Penny» kom ut for to år siden.

– I det siste har det blitt litt mye rock ’ n roll så det er deilig å lande litt igjen på det jeg liker å gjøre på egenhånd. Og det er deilig å være der igjen at jeg kan fokusere på den musikken jeg selv har lyst til å lage uten at andre skal mene så mye om det.

Ikke solskinnshistorier

Han beskriver «Pale Horse Waiting» som et rimelig mørkt album tekstmessig, men samtidig med håp og et feelgood-sound.

– Tekstene er rett fra levra. De som leser tekster vil finne ut at det ikke bare er solskinnshistorier. Det handler mye om framtidsbekymringer og de daglige tingene man skal igjennom for at det skal gå rundt. Jeg skrev låtene over en periode på et halvt år og da ble det preget av mine oppturer og nedturer i den perioden, sier Sordal.

Mindre rocka

Nå er han spent på hvordan publikum tar imot det ferske låtmaterialet. Han mener selv at andrealbumet er mindre rocka og mer nedpå en den forrige plata. Samtidig er det preget at av hele bandet har vært med i hele innspillingsprosessen.

– Det er mye akustisk og litt roots og folk-inspirert. Vi har brukt mye tid på å lage det og prøvd å skape en plate som skal overleve oss selv, sier Stein Roger Sordal.