Konsert: Sean Paul

Sted: Idrettsplassen

Det var bare en halvfull Idrettsplass som tok imot jamaicaneren, som stilte med elleve personer og ett jamaicaflagg på scenen. Og det ble fort klart at karibisk dansemusikk ikke var nok til å varme opp et regnjakkekledd gjørmebad. Sean Paul henvender seg konsekvent til ”da ladies”. Hele tiden roper han etter sexy jenter, og omtrent hver eneste låt handler om damer og hva han har lyst til å gjøre med dem.

Med seg på scenen har han fire danserinner, men symptomatisk nok må det playback til for å få kvinnelig vokal på låtene. I tillegg til Rune Rudberg er vel Sean Paul den eneste som har bygget en karriére så utelukkende på samleier.

Men mannen leverer tross alt varene. Bandet groover, og det er ikke en eneste pustepause i de 90 minuttene showet varer. Dette er steinhard dancehall uten kompromisser. Men kanskje det var nettopp noen kompromisser som skulle til for å gjøre det hele mer interessant. Det finnes grenser for hvor lenge man kan være entusiastisk over at Sean Paul synes norske jenter er pene.

Noen ganger fremstår han nærmest som en klinisk idiot, mens han hopper rundt og gurgler om bombaclat. Andre ganger er konserten en riktig så fornøyelig affære. Publikum er entusiastisk, og klapper frem et ekstranummer som er et av kveldens høydepunkter. Men til syvende og sist, til tross for både osende dansere og sexsymbolet Sean Paul selv, blir inntrykket rett og slett for ensformig.

Karakter: 3