FLEKKEFJORD: Svensk glampunk med Backyard Babies, politisk rock med Black Debbath og metal med Stonegard er hva ledelsen i Fjellparkfestivalen har fått tak i så langt. Dermed ligger det an til en enda mer gitarvrengende stemning i Fjellparken enn da Ralph Myerz and The Jack Herren Band, Serena Maneesh og Raga Rockers toppet plakaten i sommer.

— Som rockeband tror jeg Backyard Babies passer fint inn på Fjellparkfestivalen. Jeg er også stor fan av Black Debbath. De har en bra blanding av god rock og morsomme tekster. Dette blir alle tiders, sier festivalsjef Rune Stordrange til fvn.no.

Headliner

Alle de tre bandene skal spille lørdag 21. juli, med Backyard Babies som headlinere.

— Det blir en skikkelig rockedag, sier bookingsjef Bjørn Egenes.

I over et tiår har Backyard Babies vært et av de største bandene i svensk rock'n'roll. Tidligere i år ga de ut sitt femte studioalbum, «People Like People Like People Like Us», produsert av Nicke Andersson fra The Hellacopters. Albumet har fått variable kritikker i norsk musikkpresse.

Festivalledelsen i Flekkefjord har brukt de siste månedene på å sikre seg svenskene. Med et bookingbudsjett på rundt 300.000 kroner har de innsett at det lønner seg å komme i gang med bookingen allerede på høsten. Tidligere år har ikke bookingen startet før etter årsskiftet.

Merker konkurransen

— Vi er tidligere ute i år enn det vi har vært tidligere. Overgangen til et nytt styre har ført til at vi har endret på rutinene, sier Stordrange, som overtok sjefsstolen etter Børild Haughom i etterkant av årets festival.

— Er grunnen flere konkurrerende festivaler?

— Vi merker konkurransen fra andre, og derfor var det en god ting å begynne tidligere. I høst merket vi bare at bandene forsvant.

I nabokommunen etablerte Kvinesdal Rock Festival seg i sommer på den stadig voksende festivalhimmelen. Band som DAD, Skambankt, The Carburetors og TNT er foreløpig klare til neste års festival, som går av stabelen helgen før Fjellparkfestivalen.

— Vi merker ikke spesielt konkurransen fra dem. Men de har fått tak i band som vi kan tenke oss, og vi har sett at de er der, sier Stordrange.