KRISTIANSAND: Rådmannen anbefaler i en innstilling til Bystyret at det gis støtte til Quart-festivalen på 3,7 millioner. Pengene skal øremerkes utbetaling til festivalens kreditorer.

Men for å få pengene må altså styret stille sine plasser til disposisjon, og et nytt styre skal velges etter forslag fra bystyret. Til NRK Sørlandet sier rådmann Tor Sommerseth at kommunen ikke ønsker å overta festivalen, men mener det er nødvendig å finne en permanent løsning. Det betyr også at kommunen skal være med å bestemme hvordan festivalen skal være organisert.

Dersom bystyret går med på rådmannens forslag, vil Quart Festivalen være reddet fra konkurs. Men den må også bruke av to millioner kroner som står i bank, samt at det skal komme etterbetalinger fra Cultiva og andre utestående fordringer. Til sammen har festivalen en gjeld på litt over sju millioner kroner, en gjeld som må betales innen årets utgang.

"Quartfestivalen har stor betydning for Kristiansand og Sørlandet både kulturelt, økonomisk og i kraft av sitt renommé i inn— og utland" , heter det i saksfremlegget som skal behandles av formannskapet førstkommende onsdag og i bystyret 13. oktober.