Glem alt om at Beezewax er så flinke i utlandet, uten at noen her hjemme har lyttet. Det er først nå bandet virkelig fortjener oppmerksomhet. «Who To Salute» er et syvmilssteg frem, på alle tenkelige fronter, og det skyldes garantert både øvelse og selvtillit.

Bandet opererer innen klassen «melodisk pop med noe fuzz», en genre der det opplagt er trangt om plassen. Men «Who To Salute» er så gledelig variert og utfordrende at det bør kunne tilfredsstille mange.

For eksempel de med et forhold til blant annet Teenage Fanclub (de sikre refrengene), Posies (lagene med gitarer), Magnet (den skjøre stemmen) , Elliott Smith (de levde tekstene) og Motorpsycho (de fyldige arrangementene).

Bent Sæther fra sistnevnte har da også produsert deler av et album som på enkleste og beste vis kan oppsummeres som pent — uten å være i nærheten av å bli polert.

Kenneth Ishak & co har skaffet seg erfaringen til å skjønne hva som gjelder for å vises. De endrer ikke musikkens verden, men har endelig laget et bunnsolid popprodukt. ROBERT HOFTUN GJESTAD

Lykkes endelig

Beezewax

Who To Salute

Warner