Greni og hans Bigbang har sikret seg en solid plass i norske rockehistorie, men frontfiguren har ikke glemt hvordan det var å være ung og ukjent. Det var bakgrunnen for at han brukte den forrige turneen i Norge til å etterlyse lokale supportband.

– Jeg husker godt alle utfordringene vi måtte takle før vi slo gjennom, og håpet er at vi nå kan bruke vår posisjon til å gi noe tilbake til musikknorge og gi noen unge talenter litt drahjelp, sa Greni i forkant av turneen.

Artistene Kråkesølv, Sailorine, Christer Wulff, Dyslekksi Teatert, Ernst Eielsen, Kiss Kiss King Kong, Punch, Evan Seleven (fra Kristiansand) , The Bluejays, Capricorn Cowboys, Emmet Brown, Hot Organ og Therese Aune ble plukket ut til å varme opp for veteranene. Ett av bandene ville få et opphold i Øystein Grenis eget Grand Sport Studio i premie. Resultatet fra oppholdet hos Greni vil bli gitt ut på Grand Sport Records med distribusjon gjennom Warner Music.

Kråkesølv

I dag ble det kjent at bandet Greni plukket ut er Kråkesølv fra Bodø. Det er trommeslager Thomas Litangen i bandet naturlig nok godt fornøyd med.

– Det er selvsagt kjempeartig. Det gjør veien videre enklere for oss, sier han.

Bandet har allerede sitt første album klart, og «Trådnøsting» ser dagens lys 9. november i år.

Selv beskriver bandet det de sysler med musikalsk på denne måten: «slentrende pop, en liten smak av post-rock og en kledelig dose skranglete rock, utgjør hovedtyngden av den ferdige symbiosen som omslutter Kråkesølvs musikalske univers». Artister som Blonde Redhead og Death Cab for Cutie nevnes som inspirasjonskilder. Uttrykket kompletteres med tekster på dialekt og det som beskrives som «en snill porsjon nordnorsk emosjonalitet».

Sjanse

Debutalbumet som kommer i november ble innspilt i Hønsehuset Lydstudio i Bodø i månedene rundt årskiftet. At de ble plukket ut av Bigbang gjør at bandet kan slappe av i forhold til oppfølgeralbumet.

– Nå slipper vi å tenke på det økonomiske rundt plate nummer to, sier trommeslageren.

At bandet ble plukket ut til å varme opp for Bigbang i hjembyen var tilfeldig.

– I Bodø var det visst ingen band som hadde meldt interesse, så managementet til Bigbang ringte til oss. Det var ganske artig, humrer han.

Bandet begynner uansett å gjøre seg kjent utover hjembyens grenser, og en rekke konserter er booket utover høsten.

– Et morsomt poeng er at det er at Facebook-gruppen vår har dobbelt så mange medlemmer fra Oslo som fra Bodø. Vi har også vært heldige i forhold til at konsertstedene har tatt kontakt med oss. Vi har faktisk ikke booket noe selv enda, sier han fornøyd.

Studio

I en pressemelding beskriver Bigbang sin nye oppdagelse slik:

«Kråkesølv er et veldig spennende og orginalt band, flere i bandet bidrar med både låtskriving og sang og inntrykket jeg fikk av bandet var at denne gjengen har et enormt potensiale. Det var ikke lett å plukke ut en vinner men Kråkesølv utmerket seg veldig med orginalitet og tekster på eget språk og dialekt. Bigbang føler seg veldig stolte over å kunne være med å spre ordet om dette spennende nye bandet.»

Nå venter altså plateslipp og turné. Etter hvert går turen til Grenis studio.

– Det blir helt sikkert veldig artig å jobbe i det studioet. Vi pratet jo med dem da vi møtte dem i Bodø og de var en fin gjeng. Jeg er sikker på at vi kan lære ganske mye av å jobbe i det studioet, sier trommeslageren.

Hør en smakebit fra det kommende albumet på MySpace.

Her spiller Kråkesølv i høst:

07.08.2009 — Folkefest mot oljeboring i Nord v/Natur & Ungdom, Arbeideren (Kabelvåg)

11.08.2009 - Øya Klubbdagen, John Dee (Oslo)

13.08.2009 - Øyafestivalen, Camp Indie (Oslo)

22.08.2009 - Parkenfestivalen, Scene 2 (Bodø)

05.09.2009 - Verket musikkfestival (Mo i Rana)

12.09.2009 - Studentersamfundet, Knaus (Trondheim)