KRISTIANSAND: Ifølge Quartfestivalen var det 17.000 besøkende åpningsdagen, mens det var henholdsvis 7.000 og 11.000 innom på onsdag og torsdag. Tallene for gårsdagen er uklare, men besøket skal ha vært på nivå med onsdagen.

Les alt om Quart: http://www.fvn.no/festivaler/quart/

Festivalen har budsjettert med minst 12.000 besøkende hver dag.

— Billettsalget er vi ikke fornøyd med i det hele tatt, kommenterte festivalsjef Arild Buli under dagens pressekonferanse.

Se video: Buli og de hodeløse oppsummerte Quart-uka

Før festivalen ble det budsjettert med et underskudd på 10 millioner kroner. Trolig blir tallet mye høyere grunnet sviktende billettsalg, men ingen i festivalledelsen ønsker å anslå hvor stort tapet blir.

Tidligere pressesjef Pål Hetland sier til Fædrelandsvennen i dag at han tror underskuddet ligger nærmere 30 millioner kroner.

— Min spådom er at Buli taper 20-30 millioner i år, og at det er så mye at han ikke kan la være å gjøre et nytt forsøk til neste år. Så får vi se om de nedjusterer og kommer med mer realistiske målsetninger, sier eksquarteren.

Har satset millioner av egne midler

Buli ønsker ikke å kommentere Hetlands spådommer.

— Det går ikke an å si noe mer nøyaktig foreløpig. Det er mange ting som spiller inn, blant annet ølsalget, sier Buli.

— Du har satset en del av dine personlige midler?

— Det kan godt være jeg eier litt mindre utover høsten, men et positivt publikum gjør at det har vært verdt det, smiler Buli.

Fædrelandsvennen har tidligere skrevet om at Buli har solgt eiendommer for flere titalls millioner for å skaffe penger til festivalen.

Mener Hetland er flåsete

Produksjonssjef Rikard Klungland rister på hodet over Hetlands anslag.

— Men det føyer seg inn i det jeg synes er frustrerende med pressen. Det er mange synsere som uttaler seg om ting de ikke vet noe om, sier Klungland.

Pål Hetland mener også at Quart bør tenke på å begrense festivalens omfang, noe både ordfører Per Sigurd Sørensen og musikksjef Mats Borch Bugge i Nrk P3 er enige i.

— Jeg tror kanskje han burde skalere det litt ned og ikke prøve å være over hele byen, mener Sørensen.

Festivalsjef Arild Buli er så godt som sikker på at det blir festival til neste år, men sier samtidig at Quarts fremtid er avhengig av mer støtte fra næringslivet og Cultiva.

— Ble årets festival for stor?

— På ingen måte, sier Buli, som mener det må satses minst like høyt i 2010.