KRISTIANSAND: — Jeg skal dekke over det svake innholdet med kauking og tabuord. Ja, det blir vel egentlig ikke så mange tabuord, innrømmer Egil Hegerberg som opptrer som Bare Egil på Charlies i kveld.

Der skal han spille inn nytt materiale live til sin tredje fullengder. Den første plata «Absolutt ikke Bare Egil Band» kom i 1996 med nå klassiske sanger som «Arne», «Sko» og «Tagger». Etter ett år hadde den solgt 25.000 eksemplarer, og i dag står tallet på rundt 40.000. Selv ganske unge mennesker kan tolv år senere den småmakabre og fatalistiske teksten om «Arne» som faller ned trappa og slår seg i hjel. Mange av disse var til stede i Bendiksbukta i sommer da Bare Egil Band opptrådte under Quartfestivalen.

— Det er noe med den sangen som gjør at små barn lærer seg den lett, selv om de ikke får med seg innholdet, sier Hegerberg. På det forrige albumet, «Sanger fra Bare Egil By» gikk han vekk fra det enkle konseptet.

— Der er sangene spunnet rundt en historie som jeg ikke tok meg bryet med å fortelle på plata, sier Hegerberg. Forestillingen «Vrøvl og fanteri i Bare Egil By» har blant annet vært spilt på Rockefeller.

— På den kommende plata er jeg tilbake i samme retning som jeg var på debuten, sier Hegerberg som har opptrådt på radio med mange av de nye låtene.

— Jeg har diktet dem over gitte tema og fremførte dem på Radiofront på P2, sier Hegerberg. De fleste låtene kan høres på nrk.no hvor de ligger ute med videoopptak.

— Der kan du også høre den nye favorittlåta mi «N'Narcissus, n'Loke, n'Orfeus og n'je». Det er ei trøndervise som er hentet fra revyen «Mytologlis» på syttitallet, sier Hegerberg gravalvorlig.

I kveld på Charlies opptrer han uten Bare Egil Band mutters alene med kassegitaren. Siden det er live-opptak oppfordrer han folk til å være stille mens han synger, og å bryte ut i vill jubel mellom sangene.

— Og hvis det kommer noe som virker som det er ment å være morsomt, vil jeg be folk om å le høyt og støyende, sier Hegerberg. Konserten er arrangert av Trash Pop.