Da fotografen ikke la bort kamera etter at Björk hadde bedt ham om å la være å ta bilder, angrep hun og rev i stykker genseren hans, melder Reuters torsdag.

Hendelsen inntraff på flyplassen ved Auckland i New Zealand på søndag, og minner sterkt om en lignende Björk-hendelse på flyplassen i Bangkok i 1996. — Velkommen til Bangkok!

Den gang var det en journalist som fikk føle den vesle islenderens vrede da hun ankom sammen med sin 10-årige sønn.

Journalisten fikk ikke sagt mer enn «Velkommen til Bangkok!» før Björk slo til ham.

Rev opp fotografens genser

Denne uken var det Glenn Jeffrey, en fotograf ansatt ved New Zealand Herald, som fikk svi.

Jeffrey sto klar med kamera i ankomsthallen på Auckland flyplass da Björk kom gående sammen med en mann. Mannen ba fotografen om å ikke ta noen som helst bilder av stjernen.

— Jeg tok et par bilder likevel og fikk to eller tre av henne ... idet jeg snudde og gikk min vei, kom hun opp bak meg, grep tak i den svarte genseren min og rev hele ryggen, sa Jeffrey ifølge Reuters.

Ropte at hun måtte stoppe

Bjørk sa ingenting i løpet av konfrontasjonen, men ifølge Jeffrey ropte kameraten at hun måtte stoppe.

— B, ikke gjør dette, B, ikke gjør det, sa den 42-årige popsangerens følgesvenn.

— Idet hun dro i genseren min, falt hun. Jeg verken snakket med henne eller rørte henne på noen som helst slags måte, fortsatte Jeffrey.

Anmelder ikke

Ifølge den britiske avisen The Guardian og nyhetsbyrået AP ble flyplasspolitiet tilkalt, og så at en mann og en kvinne oppholdt seg bak disken på en kafé.

— Det var helt tydelig at de ikke burde vært der. En av dem viste seg å være Björk.

De to be geleidet ut av området og inn i en ventende bil, sa overbetjent Rob Cabusao.

Björk skal fortsatt holde konsert i Aukland på fredag som planlagt, og fotografen har bestemt seg for ikke å anmelde forholdet, skriver New Zealand Heralds nettside.