KRISTIANSAND: TV2 skriver at Arild Buli nå selger to hoteller for å gjøre opp for seg i forbindelse med Quart. Han skylder ifølge tv-kanalen fem millioner kroner i privat gjeld.

— Ja, det er riktig at jeg må selge to apartementshoteller i Tyrkia for å dekke min private gjeld i forbindelse med festivalen, sier Buli til TV 2.

Quartfestivalen er på konkursens rand etter at lønna til de ansatte har uteblitt i lengre tid. Fire uker etter at de leverte et påkrav om lønn er det fortsatt ikke kommet en krone, og nå er tålmodigheten slutt.

Ifølge Dagbladet skylder Buli om lag to millioner kroner i lønn. Hvis lønna uteblir i ytterligere to uker vil de ansatte begjære festivalen konkurs.

— Jeg håper de ansatte besinner seg og gir meg enda litt lenger tid. Går Quart konkurs nå er det døden – over og ut – for alltid. Quart tåler ikke to konkurser, sier en presset Arild Buli til Fædrelandsvennen.

Arild Buli har tidligere fortalt at han leter etter investorer som kan kjøpe festivalen og drive den videre. De ansatte sier til Fædrelandsvennen at de har mistet troen på at Buli vil klare å skaffe pengene.

Blir begjært konkurs om to uker

17. august leverte de ansatte et påkrav om lønn til bedriften. Dette er første skritt i en prosess som gir lønnstakere adgang til å slå arbeidsgiver konkurs. Dersom lønn uteblir i fire uker etter dette, kan konkursvarsel leveres før den endelige konkursbegjæringen leveres tingretten to uker senere.

— Jeg har ikke råd til å vente lenger. Skal jeg få penger fra lønnsgarantifondet, må vi foreta de formelle tingene mot konkurs. Nå er fire uker gått og vi er rede til å fremme konkursvarsel. Da går det to uker til konkurs begjæres, sier Calle Fjermeros, som var cateringansvarlig under Quart.

Konkursvarselet vil ifølge Fjermeros bli levert i neste uke.

Hvis ikke Buli skaffer penger innen den tid er Quart på vei mot skifteretten igjen. Årets festival endte ifølge Buli med et underskudd på om lag 30 millioner kroner. Festivalen skal skylde om lag 15 millioner kroner totalt, og ifølge Dagbladet er det skattemyndighetene som har krav på brorparten av dette beløpet.

Les intervju med hele Quart-staben i fredagens Fædrelandsvennen.