KRISTIANSAND: Nye studenter inntar i disse dager Sørlandet, men før første forelesning arrangeres, ventes mye fest og moro. I år som tidligere år feirer studentene seg selv med festival.

— Høydepunktene i år selvfølgelig konsertene med Postgirobygget og Datarock. Med seg har de Grande og Cyanic som supportband, sier leder for kultur hos SiA, Tor Anders Aadalen, til fvn.no.

Sørlendingen Erlend Ropstad er dessuten også på plass med akustisk konsert på dagtid mandag, og utgjør sammen med Kjetil Grande de lokale punktene på festivalprogrammet.

Dersom været holder seg regner SiA med at 8000 mennesker vil være innom portene foran Universitetet i Agder i løpet av de to dagene festivalen varer.

— Festivalen tror jeg er utrolig viktig. Grunnen til at vi gjør dette er for å skape en møteplass for nye studenter. Vi vil legge et grunnlag slik at man kan bli kjent med studenter ved siden av studiene. Undersøkelser viser at dersom man trives sosialt, har man større sjanse til å lykkes på skolen, sier Aadalen.

- Er det ikke smart å droppe festligheter for å få pugget litt ekstra?

— Nei, det er ikke det lureste. Undervisningen starter ikke før i etterkant av festivalen. UiA er enig med SiA sitt synspunkt om at undervisningen ikke bør starte før i etterkant, fortsetter Aadalen.

Studenter stiller opp som frivillige for å avvikle festivalen, og særlig engasjert er medarbeiderne på studentutestedene Østsia og Pir 6. Ifølge Aadalen har studenter ved UiA, Mediehøgskolen, Ansgarskolen, Folkeuniversitetet og BI fri tilgang, mens andre kan kjøpe dagspass.