KRISTIANSAND: Denne uken kan du få med deg seks konserter i Kristiansand. Sju hvis man regner med den ukentlige Akustiske Søndagen på På Hjørnet. I tillegg kan du også få med deg musikalske godbiter hvis du er på datatreffet Sørlanet.

Og vi begynner med det som ifølge konsertarrangør Jørgen Skauge er ukens "must see". Han heter Martin Hagfors, og spiller på Kick Scene lørdag klokken 21.00. — Han har nettopp kommet med debutplaten sin. Men det betyr ikke at han er noen nybegynner, han har vært i bransjen i ti-femten år, forteller Skauge, til fvn.no.

Og det er med god grunn at Skauge omtaler dette som ukens høydepunkt. Det er nemlig litt av en gjeng Hagfors tar med seg for å spille konsert i Kristiansand.

— Han har blant annet med seg Lars Horntveth, kjent fra The National Bank og Jaga Jazzist, forteller Skauge.

En av de andre som hjelper Hagfors fra scenekanten er Motorpsycho-trommis Kenneth Kapstad.

Hagfors har en allsidig bakgrunn, og skrev blant annet tekstene til samtlige sanger på The National Banks selvtitulerte album som kom ut i 2004. Har du lyst til å vinne billetter til konserten med Hagfors? Vi gir ut 3x2 billetter. Det eneste du trenger å gjøre for å vinne billettene er å svare riktig på følgende spørsmål:

Hva heter debutplaten til Martin Hagfors? Svaret sender du til nyheter@fvn.no

Husk å skrive på telefonnummeret ditt.

Men det er ikke bare Hagfors som spiller i Kristiansand denne uken. Her følger resten av ukens konserter:

Torsdag: FM Belfast på Charlies Bar kl.22

Høyst dansbar discoelektro med gammelsynther som eksploderte live på Iceland Airwaves i 2006. Coveren deres av Rage Against The Machines «Killing In The Name Of» («Lotus» på myspacen) er til å dø for! Bandet var opprinnelig en duo (Lóa Hlín Hjálmtýsdóttir og Árni Rúnar Hlöðversson), men har ekspandert etterhvert, og inkluderer idag blant annet med tre medlemmer fra det store islandske bandet Múm. www.fmbelfast.com

FM BELFAST: Denne islandske gjengen skal sørge for liv i dansefoten på Charlies.

Fredag: Captain Knut på Midnight Cafe kl.21

Skauge: — Dette er Captain Knut and his cabin crew. Et lokalt band som spiller røff blues. De har fått veldig mye skryt for liveopptredene sine, og trekker ganske mye folk. Fredag og lørdag: Bird Flu Crew på Charlies kl.22

Charlies' eget schizofrene DJ-crew kjører gjenforening og ploger gjennom stort sett alle musikkgenre i løpet av to netter. Allsang og dans om hverandre.

Lørdag: The Penguin Suit på Charlies Bar kl.16

Elektroduoer i Kristiansand er ikke vanlig kost. To overløpere fra Middle End/Glass And Gold lager Nintendo-lyder inspirert av dinosaurer. Her er det verdt å merke seg at konserten begynner klokken 16. www.myspace.com/roygogsedler

Søndag: Arild Andersen Trio på Kick Scene kl.20.30

Se www.kristiansandjazzklubb.no for mer informasjon om denne konserten.

Søndag: Akustisk Søndag på På Hjørnet

Det er foreløpig ikke klart hvem som blir denne ukens gjest.

I tillegg til disse konsertene arrangeres også datapartyet Sørlanet denne uken. Også der kan du få med deg litt musikk mellom slagene på PC-skjermen.

I kveld kan du få med deg Dj PePe og Final Dive. Tirsdag er det dj-kveld og beatboxing.

På onsdag kommer nok det musikalske høydepunktet under Sørlanet. Da skal de lokale rockeheltene i In Minor underholde de datafrelste.

Jørgen Skauge synes ikke det noen grunn til å sitte hjemme i egen stue i høstferien.

— Vi har jo nesten et snitt på en konsert om dagen. Folk kan ihvertfall ikke sitte hjemme å klage på at det ikke er noe å finne på, sier Skauge.

For mer informasjon om ukens konserter kan du klikke deg inn på www.krslive.no og www.spillball.com