Inntektene fra årets tv-aksjon går til hjelpeorganisasjonen CARE, og det er den nye programlederen godt fornøyd med.

– Jeg kan ikke tenke meg noe mer meningsfullt enn å jobbe med CAREs kvinnerettede og bærekraftige prosjekter, opplyser Haddy Jatou N’jie via en pressemelding.

Nykommeren fra Gambia/Norge ble født i Oslo i 1979 og har bred bakgrunn som journalist blant annet fra NRK, KK, Aftenposten og som spaltist i Dagbladet. Hun har også gitt ut flere plater og turnert med Rikskonsertene.

Hjelp

Den årlige tv-dugnaden går i år av stabelen 18. oktober på NRK, og den nye programlederen får erfaren hjelp fra to andre kjente tv-fjes, nemlig Dan Børge Akerø og Rune Gokstad.

– Jeg må innrømme at det var med skrekkblandet fryd det gikk opp for meg at jeg skulle være programleder for TV-aksjonen, melder hun.

Hun mener likevel det er en drømmejobb, og begrunner dette med mulighetene til å jobbe med kunnskapsrike og engasjerte medarbeidere.

– Det er også en mulighet til virkelig å fordype meg over lengre tid, sier hun.

CARE

I fjor gikk inntektene fra tv-aksjonen til Blå Kors og organisasjonens arbeid med forebygging, behandling og oppfølging av enkeltpersoner og familier som sliter med alkohol— og narkotikamisbruk. 192 millioner kroner ble samlet inn. I år arrangeres dugnaden for 36. gang, og det er en av verdens største hjelpeorganisasjoner som får inntektene. Organisasjonens arbeid rettes spesielt mot jenter og kvinner, og pengene fra aksjonen skal gå til arbeidet med å gi fattige kvinner muligheten til å klare seg selv.