KRISTIANSAND: — Jeg har ingen andre planer enn å drive med musikk, sier en litt trøtt Sebastian Waldejer på telefonen. Natta før hadde han kommet hjem fra en britisk turne med Thomas Dybdahl. Der spilte han oppvarming for Dybdahl på steder som Glasgow, Dublin og Birmingham.

Godt etablerte Thomas Dybdahl som vel kan kalles kongen av pop i Stavanger, har tatt Sebastian Waldejer under sine vinger. Nå benytter han alle anledninger til å fortelle verden hvor bra han synes Sebastians musikk er.

Waldejers debutplate «Rise of the Urban Child» kom i september.

”spennende og fascinerende uttrykk med en rekke betagende og friske detaljer i lydbildet som gjør at man holder ørene åpne hele veien. Låtene vokser etter gjentatte høringer, men bare noen få av dem står igjen som perler”, skrev Fædrelandsvennens anmelder Rune Slyngstad.

Lørdag stiller Waldejer og kristiansandsbaserte Hanne Kolstø på Charlies bar i den nyetablerte serien med ettermiddagskonserter. I dag spiller Waldejer litt av sitt materiale, og Kolstø litt av sitt. I tillegg synger de på hverandres sanger.

Selv om Waldejer ble ”årets kunstner” 2008 i Stavanger, følger han manus i rollen som den kirkerotteblakke musikeren som ofrer alt for kunsten. Da Fædrelandsvennen ringte og sendte sms for å få ham i tale, hadde han ikke penger på kontantkortet til å ringe tilbake. Debutplata ”Rise of the Urban Child” kostet alle de 50.000 kommunale kronene han fikk i prosjektstøtte som årets kunstner. Og selv om den lokale oppmerksomheten har vært hyggelig, og selv om anmeldelsene har vært gode, har ikke akkurat pengene strømmet inn på kontoen hans.

— Plata ble laget i tusen eksemplarer, og jeg har vel solgt noen hundre, sier Waldejer. I 2009 er det nokså umulig å leve av platesalg hvis du ikke heter Vamp eller Bjørn Eidsvåg, og som ferskt håp er veien fram lang.

— Men det er dette jeg har lyst til å drive med, så musikk fortsetter jeg med uansett. Jeg har begynt å jobbe med den neste plata, sier Sebastian Waldejer. Han har fått bijobb som musikk- og engelsklærer ved en ungdomsskole også.

— Hvordan oppstod samarbeidet med Hanne Kolstø?

— Det oppstod fordi jeg booket bandet hennes Love Fi til Tou Scene i Stavanger. Da sov bandet over hos oss, og slik ble vi venner. Hun synger også på plata mi. Nå planlegger vi en konsert sammen også på Bøker & Børst i Stavanger i desember. Og så får vi se på nyåret om vi kan utvide virksomheten til steder utenom våre respektive hjembyer, sier Sebastian Waldejer.

Se Waldejers myspace-side: www.myspace.com/sebastianwaldejer