SIRDAL: — Vi endte backstage og tok for oss av øl og chips i stedet, ler bassist Tor Jan Møller, som syntes konserten ble minnerik på flere måter.

Sandnes-bandet Ingenting har jevnlig holdt konserter siden første plata kom i 1991, men har aldri opplevd en tilsvarende moro krise-konsert som nå i helga.

— Alt gikk helt fint frem til vi kom på scenen, ler Møller.

Under konsertens andre låt ble nemlig trommis Stene Osmundsen så ivrig at han presterte å slå stortromme-pedalen tvers gjennom trommeskinnet.

— Jeg trodde egentlig ikke det var mulig, men det er det tydeligvis, humrer Møller.

Stortromma ble midlertidig reparert av en roadie som stilte med en rull med gaffatape.

— Gaffatapen er en musikkers beste venn. Den bruker vi til alt, vi har for eksempel brukt den som gitarreim ved krisetilfeller, og den er veldig sterk, sier Møller, som likevel lover at de for fremtiden vil ha med seg et reservetrommeskinn i tillegg.

- Svetta i sikringsskapet

Det hjalp derimot fint lite å reparere stortromma, for etter 40 minutters spilling skulle gutta trø til med en heftig versjon av låta "Fengsla". Da gikk strømmen.

Arrangørene funderte, kikket i sikringskapet, skrudde, svettet, prøvde - og feilet. Strømmen kom aldri tilbake.

— Jeg tror ikke de i Sirdal er vant til band som trekker så mye strøm, ler bassisten, som ikke har opplevd tilsvarende strømbrudd tidligere.

— Vi har jo mistet strømmen, for eksempel når arrangører har brukt feil kurser eller liknende, men vi har alltid kommet på scenen igjen. Vi har aldri opplevd at vi har måttet ta kvelden på denne måten, forteller Møller, som tross alt mener konserten var bra.

— Jada, vi og arrangøren har snakket om at vi kanskje skal komme tilbake og fullføre hvis de får strømmen tilbake en gang, spøker musikeren.

Konserten ble avbrutt etter omlag 40 minutter, mens en normal Ingenting-konsert vil vare i cirka halvannen time. 10. oktober spiller bandet på Kick i Kristiansand.