KRISTIANSAND: — Vi har vært reisende ambassadører for Kristiansand i over åtte år, og er nå klar for nok en norgesturné. Den tredje på rappen, sier Erik Are Oanæs Andersen, en av seks musikere i Christianssand String Swing Ensemble (CSSE).

— Vi spiller i Parkteatret i Oslo fredag og på Kick lørdag. Deretter går turen videre til Flekkefjord og ender i Kjøllefjord 19. april. Turneen består av 23 energifulle konserter fra sør til nord, forteller Miguel E.D. Steinsland, som presiserer at turneen startet i Risør 26. mars.

Han lover mange nye ting på morgendagens konsert «på gamle tomter», og røper at CSSE jobber mot en ny plate - den tredje i rekken. Den kommer muligens ut før jul.

String Swing-ensemblet som springer ut fra Musikkonservatoriet i Kristiansand, har i dag base i Oslo.

— Vi har gradvis forflyttet oss til hovedstaden og er blitt mer aktive enn noen gang. De par siste årene har vi holdt innpå hundre konserter årlig, og det lar seg høre. Turneen som vi nå legger ut på inneholder 23 jobber på 25 dager. Det blir en ny porsjon med hardt arbeid og dessuten mye reising, forklarer Oanæs Andersen, som legger til at transporten foregår med bobil, men at bandet kryper innomhus om nettene.

Oanæs Andersen forteller at CSSE har ord på seg for å være en hardtslående energibombe, med en intensitet og nerve som er svært smittsom på publikum.

— At et norsk jazzband legger ut på en så omfattende turné er meget sjeldent, men etter åtte og et halvt år har vi skaffet oss en solid hærskare tilhørere i inn- og utland. Ikke minst norgesturneene har gjort oss kjent som et sterkt liveband, forteller Oanæs Andersen.

Med ingrediensene sigøynerjazz, franske chansons, amerikansk jazz, opera og en stor dose sirkusmusikk, blir møtet med bandet en uforutsigbar og ofte spennende affære. Ifølge bandets talsmenn er CSSE sitt selvlærte skolekor selve prikken over i-en i et helstøpt og unikt musikalsk uttrykk.