KRISTIANSAND/OSLO: Knut Avenstroup Haugen har de siste månedene jobbet tett med spillutvikleren Funcom i Oslo. Han har komponert musikk til spillet, og Helene Bøksle synger.

Se spilltrailer hvor Bøksle synger Produktdirektør Jørgen Tharaldsen er imponert over innsatsen til begge sørlendingene.

— Vi har hatt et mål om å få finne Norges reneste stemme og vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på det Helene gjør, forteller Jørgen Tharaldsen, til fvn.no.

Det norskutviklede spillet slippes til PC 23. mai i år og på et senere tidspunkt til spillkonsollen Xbox 360. — «Age of Conan» er det største medieprosjektet som er gjennomført i Norge noen gang. Det er mange ganger så påkostet som det største filmprosjektet. Å være med på dette er stort, og det er helt klart en døråpner i min videre karriere, sier Knut Avenstroup Haugen til Fædrelandsvennen.

«Age of Conan» regnes av en rekke spillkritikere som et av svært få spill som kan utfordre det svært populære nettspillet «World of Warcraft». Et unikt og nyutviklet kampsystem og nydelig grafikk er blant argumentene spilljournalistene er spesielt med det nye spillet.

Helene Bøksle forteller at hun ikke visste hvor omfattende prosjektet var før hun ble med. I spillet synger hun blant annet gammelnorsk.

— Jeg visste ikke hvor stort dette var før jeg ble med. Det er gøy å være med i et så stort prosjekt, og noe helt annet enn det jeg gjør til vanlig. Å få legge stemme på noe som så mange kommer til å høre, er veldig spesielt. Jeg blir helt matt av å tenke på det. Dette åpner for et annet publikum for min del, sier Bøksle til Fædrelandsvennen.

Tharaldsen i Funcom forteller til fvn.no at de har fått svært mange og positive tilbakemeldinger på innsatsen til sørlendingene gjennom spillets nettcommunity.