KRISTIANSAND: Fredag offentliggjorde Quartfestivalen sine første artistnavn. Alle ventet på en eller flere internasjonale kanoner som svar på Hoves booking av Slayer og etterhvert tyve andre artister. I stedet valgte Quart å lansere Duplex-kollektivet med blant annet Hurra Torpedo og Black Debbath som sine første artistnavn.

— Vi er litt lei av krigsopplegget som hausses opp mellom oss og Hove, uttalte musikksjef Jørgen Skauge i Fædrelandsvennen i går.

Han lover samtidig å slippe flere, og større navn på onsdag. Nå stiller sentrale personer i musikkbransjen seg undrende til Quarts nye publiseringsstrategi med å knipe igjen samtidig som artistlista til Hove vokser seg sterkere for hver dag. I går ble det klart at også Amy Winehouse kommer til Hove.

NRK P3s Asbjørn Slettemark sier:

— Jeg tror dette er en strategisk avgjørelse fra Quarts side. Først går de ut med noe folk blir skuffa over slik at forventningene blir senket. Hvis de kommer med et knallnavn neste uke kan dette være en god strategi, sier Slettemark, som også er redaktør i fagbladet Farojournalen.

— Folk bruker ikke tusenvis av kroner på å se Black Debbath på Sørlandet. Hovefestivalen har vært flinke, og mange i bransjen jeg snakker med er positivt overrasket over programmet og opplegget så langt. Hvis ikke Quart neste uke kommer med noen solide, gode navn, tror jeg folk begynner å kjøpe billetter til Hove. Da mister Quart de som prioriterer kun en festival, sier Slettemark.

NRK P3s fungerende musikksjef, Mats Borch Bugge er også skeptisk:

— Dette kan være en bevisst strategi fra Quart for å bygge opp forventningene, og for å markere at festivalen er annerledes med ny ledelse. I så tilfelle er det interessant, selv om jeg ikke ville valgt en slik strategi selv. Jeg heller mer mot at de ikke har noe veldig stort ennå, og at de sitter og venter på bekreftelser. Hadde de hatt et veldig stort navn klart, hadde de nok sluppet det nå, sier Bugge.

Natt & Dags musikksjef Audun Vinger er mer nådeløs:

— Musikalsk er det nemlig ikke superinteressant i 2007. Det eneste interessante med dette er hva Kristopher Schau måtte finne på, sier Vinger.

Han tror ikke det er noe poeng i å dempe krigsstemningen med et «moroslipp».

— Det er i så fall helt feilslått, for dette blir litt for tamt. Dette har ingenting å gjøre med den nye bølgen av norsk musikk. Vi får håpe de klarer å reise kjerringa de neste ukene. Nå er det viktig at de ikke blir desperate, sier Vinger.

VGs Stein Østbø sier:

  • Jeg smilte litt skjevt da jeg så hva det første slippet til Quart var. Dette er småkomisk etter at begge festivaler har gått så høyt ut som de har gjort, og etter at Quart har ventet så lenge med å slippe sitt første artister, sier Østbø.

Han tror heller ikke Quart har fått 100 prosent bekreftelse på sine største navn ennå.

— Jeg er sikker på at det kommer atskillig større navn på plass i løpet av noen dager. Hvis ikke er det et tegn på alvorlige problemer for dem. Og en ting vil jeg si: Det er aldri kjedelig med musikkfestivaler på Sørlandet!