Det unge tenåringsidolet Miley Cyrus har sendt ut en beklagelse etter at det amerikanske magasinet Vanity Fair har plassert henne på førstesiden av deres neste utgave, halvnaken.

På bladets cover er 15-åringen kun tildekket av et pledd og bildene er tatt av stjernefotografen Annie Leibovitz.

– Flau

I et intervju med People erkjenner Miley Cyrus at hun er flau over reportasjen i Vanity Fair.

– Jeg var så beæret og begeistret over å få jobbe med Annie. Jeg tok del i en fotoserie som skulle være «kunstnerisk», men etter å ha sett bildene og lest historien er jeg veldig flau, sier Cyrus til People.com.

I tillegg til de sexy bildene i Vanity Fair har det også sirkulert en rekke andre bilder av 15-åringen på nettet i forrige uke.

– Bildene av meg på internett var toskete og upassende. Jeg setter pris på støtten fra mine fans og håper de forstår at jeg kommer til å gjøre feil på min vei og at jeg ikke er perfekt. Jeg mente aldri at dette skulle skje og jeg er veldig lei meg hvis jeg har skuffet noen, erklærer Cyrus.

– Manipulerte Cyrus

Og selv om hun har skuffet andre, er Miley Cyrus mest skuffet over seg selv.

– Jeg vil lære av mine feiltrinn og stole på mitt støtteapparat. Min familie og min tro vil guide meg gjennom livets reise.

Miley Cyrus er blitt verdenskjent som skuespiller og sangerinne etter at hun fikk hovedrollen som artisten Hannah Montana i Disney-serien «Hannah Montana». Cyrus har også hatt stor musikalsk suksess sammen med sin far Billy Ray Cyrus, som også spiller faren til Hannah Montana.

Og Disney Channel er heller ikke videre begeistret for Vanity Fair-bildene.

– Uheldigvis oppsto det en situasjon hvor en 15-åring ble manipulert for å oppnå høyere salgstall, sier kanalen i en uttalelse.

Tar ikke selvkritikk

Talspersonen for Vanity Fair og fotografen Annie Leibovitz tar ingen selvkritikk.

– Mileys foreldre og/eller beskyttere var på settet hele dagen. Siden bildene ble tatt digitalt fikk de se resultatet på fotoshooten og alle syns det var et vakkert og naturlig portrett av Miley, sier Beth Kseniak til The New York Times.