KRISTIANSAND/OSLO: Ifølge "Store Studios" hjemmeside skal "Nyansatt bookingsjef for Quart, Andy Inglis komme til Store Studio for å snakke om den norske festivalkrigen."

En term Andy Inglis finner underholdende.

— Folk dør i krig

  • Når jeg gikk på skolen, så lærte jeg at når det er krig, så dør folk. Festivalkrig eksisterer ikke, sier bookingsjef for Quart, Andy Inglis, til fvn.no.

Skotten, som har en forkjærlighet for å snakke om slipsknuter og rom, er nå mer enn klar for å svare på spørsmål om festivalkrigen fra programleder Anne Lindmo.

Foruten om at den er ikke-eksisterende i Inglis øyne, anser den skotske bookingsjefen, at det ikke står mellom Hove og Quart, men at festivalkonkurransen stadig blir mer global.

— Det er ikke lokalt, konkurransen er over hele Europa. Det finnes flere festivaler over hele Europa som arrangeres samtidig som Quart. Det er problemet, sier Inglis før han legger til:

— Deretter så går jeg tilbake til å snakke om slipsknuter og rom igjen, ler han.

Det er bare et problem. Skotten har kun ett enkelt slips med seg fra England til Norge. Men det er til gjengjeld Andy Inglis sitt favorittslips. Ifølge Inglis er det perfekt i formen, verken for bredt eller for tynt.

Sølte på slipset

  • På fredag sølte jeg løksuppe på det, og jeg tror ikke at jeg får gjort det rent før sendingen i kveld. Så jeg håper ikke at noen ser etter suppeflekken, sier Inglis, som har planer om å gå med slipset, med mindre han klarer å kjøpe ett nytt før sendingen.

Nå ser han bare frem til å entre Store Studio.

— Jeg er glad for å svare på alt de spør om. Jeg har valgt denne jobben, og dette er den morsomme delen av det.

Det er ikke bare Andy som synes det er morsomt at han skal være gjest på det populære tv-programmet på NRK.

— Moren min er veldig glad for at jeg skal på riksdekkende tv, sier Inglis.

- Skal hun se på sendingen?

— Jeg tror man kan se programmet online etter sendingen, så hun kan se det da.

- Tror du hun vil legge merke til suppeflekken?

— Hahaha. Det får jeg da ikke håpe, ler Inglis.