For romantikere er det få ting som kan måle seg med en god Take That-ballade. Og tiden er kommet for å lære seg nye grandiose tekster: Manchester-kvartetten annonserte mandag at deres nye album kommer 1. desember. Plata har fått tittelen «The circus». Take That, Britney!

Likt navn og dato

For nyheten faller neppe i smak hos Britney Spears-fans: Popprinsessens nye album «Circus» blir nemlig sluppet 2. desember. Tilfeldig? Uansett: Etter de første singlene å dømme slutter trolig likhetene mellom amerikansk sexypop og boypowermusikken fra England her.

Feelgood

Første singel fra boybandets etterlengtede femteskive «Greatest day» er en skikkelig feelgood-låt. Den ble spilt på radio i England for første gang mandag, og kan lastes ned fra iTunes 24. november. Sjekk Youtube-klipp:

Skrevet som åpningslåt

«Greatest day» ble spilt inn i Notting Hill i London og alle bandmedlemmene har hjulpet med teksten: Mark Owen, Jason Orange, Howard Donald og Gary Barlow. Sangen er perfekt til å åpne konserter med, ifølge Gary Barlow:

– Vi har alltid syntes at vi har gode sanger å avslutte konserter med. Så vi ville prøve å skrive noe som kunne åpne konserter. Det var tankegangen bak denne singelen.

Bandet legger etter plateslippet ut på en turné i Storbritannia. Det er foreløpig uvisst om eller når det blir europaturné.

Vanvittig suksess

Mellom 1991 og 1996 kjøpte hengivne fans mer enn 30 millioner Take That-album, men i 1995 forlot Robbie Williams bandet og medlemmene gikk hver til sitt. Først ti år etter dro gutta ut på gjenforeningsturné «The ultimate tour». I 2006 ga de ut comebackalbumet «Beautiful world» som solgte i 2,5 millioner eksemplarer i Storbritannia og ble bandets mestselgende album i øyriket. Suksessen ble fulgt opp med en ny turné «Beautiful world live».