I mars fikk Turbonegros gitarhelt Knut «Euroboy» Schreiner diagnosen Hodgkins lymfom. Sykdommen er en «heldig» versjon av lymfekreft der 90 prosent blir friske. Schreiner har holdt fansen oppdatert via flere blogginnlegg, og han har blant annet opplyst at han benyttet det dramatiske avbrekket til å dykke ned i platesamlingen sin igjen.

— Sjansene er så gode som de kan bli. Jeg har også brukt verdifull tid sammen med min datter Mari og har trolig spilt mer gitar enn i noen annen periode de siste ti årene, skrev han tidligere i år.

Frisk

Nå viser det seg at han fikk rett i sine spådommer. I en ny blogg forteller han at han nå er kreftfri.

— Nå som 2008 går mot slutten er jeg glad for å informere dere om at jeg har gjennomgått en vellykket behandling for lymfekreft. I forrige måned ristet jeg hendene til legene, ga sykepleierne en klem og tok favel med Radiumhospitalet forhåpentligvis en gang for alle, skriver han.

Han legger imidlertid til at legene ikke er villige til å erklære ham fullstendig frisk før flere år har gått.

— Det er ingen spor av kreft i systemet, og sjansene for tilbakefall er små, opplyser han.

Ny plate

Schreiner opplyser også at han ser fram til å begynne å lage musikk igjen. Arbeidet med en oppfølger til fjorårets «Retox» starter neste år.

— Tidlig neste år skal jeg ut på en kort tur med Happy-Tom (Thomas Seltzer) for å henge ut og begynne arbeidet på den neste Turbonegro-platen. Vi får se hva vi kommer opp med, men planen er å spille inn de nye sangene neste sommer, opplyser han.

Bandet har allerede booket de første festivaljobbene neste år. Før helgen ble det også kjent at Kåre & The Caveman gjør en enkeltstående gjenforeningskonsert under neste års Øya-festival.