OSLO: Samleplaten består av håndplukkede salmer. Kronprinsesse Mette-Marit har skrevet en forklaring til hver av salmene på hvorfor nettopp disse ble valgt.

Les også: Mette-Marit redaktør for salme-cd

VG skriver at tekstene kan fremstå som kronprinsessens åndelige testamente hvor hun blant annet skriver «salmene er bindeleddet mellom meg og Gud, og mellom meg og livet». Salmen «Jeg er i Herrens hender» har en særlig virkning mot hennes flyskrekk.

– Det er en salme å hvile i. Den er ofte med meg når jeg er ute og reiser med fly og trenger å roe meg, skriver kronprinsessen.

Platen «Sorgen og gleden» ble realisert etter initiativ fra Erik Hillestad i Kirkelig kulturverksted. Kronprinsesse Mette-Marit tente på ideen, og opptakene ble gjort på én uke i Kulturkirken Jacob i Oslo i januar i år.

Kronprinsesse Mette-Marit har valgt ut salmene og artistene. Hun deltar selv på platen med lesning av ord fra Det gamle testamente, og er medprodusent på platen.

Medieforsker og kongeekspert Carl-Erik Grimstad er positiv til at kronprinsessen engasjerer seg i slike prosjekter. Han får støtte fra Oslo-biskop Ole Christian Kvarme, som er imponert over Mette-Marits salmesmak.