Ifølge den svenske avisen Aftonbladet kan de to ABBA-musikerne sope inn pengene fra «Mamma Mia!» fremover.

Trodde ikke på musikalen

I begynnelsen trodde verken Benny Andersson eller Björn Ulvaeus på at musikalen skulle bli noe tess, skriver avisen, men er nå for lengst overbevist.

Tobarnsmoren Catherine Johnsson skrev stykket basert på filmen «Buona Sera Mrs. Campbell» fra 1975, men til tross for duoens skepsis, viste det seg snart at suksessen var på vei.

Siden premieren i London i 1999 har musikalen tjent inn ti milliarder fra billettintekter og blitt sett av 30 millioner teaterbesøkende.

Budsjett på 330 mill

Filmen «Mamma Mia!» har ikke kostet svenskene en øre. Den ble nemlig fullfinansiert av Universal Pictures, og kostet rundt 330 millioner kroner å lage, ifølge IMDB.

Dermed blir mesteparten av inntektene fra royalties for de to ABBA-musikerne. Og det kan bli lønnsomt.

Denne helgen lå filmen på toppen av diverse europeiske kinolister, og var norske kinogåeres favoritt forrige helg.

80 prosent god respons

Filmen har fått delte kritikker både i innland og utland etter at Meryl Streep, Pierce Brosnan, Julie Walters og de andre veteranskuespillerne slapp seg løs med dans og sang.

På Rotten Tomatoes.com, der de fleste kritikkene i USA og Storbritannia blir slått sammen og regnet ut på gjennomsnitt, fikk «Mamma Mia!» 80 prosent positiv respons.

Én ting er stort sett alle anmelderne enige om — ABBA-låtene som danner grunnlaget for filmen, er like fengende som på 70-tallet.