OSLO: Bærums ferske storstue har allerede huset store arrangementer som konserter med AC/DC og Tina Turner, og får sin internasjonale ilddåp 29. mai neste år, etter at NRK fredag signerte en intensjonsavtale om bruk av Telenor Arena til semifinalene og finalen neste år.

— Jeg gleder meg veldig til dette. Alt ligger veldig godt til rette for et godt arrangement. Det er n flott hall med veldig gode tilleggsarealer og stor tilskuerkapasitet. Jeg er sikker på at dette skal bli bra, sier kringkastingssjef Hans Tore Bjerkaas til NTB.

Prosjektleder for Grand Prix-sendingene, Hasse Lindmo, er også svært begeistret over at valget falt på den nye arenaen i Bærum.

— Vi har jo lang erfaring fra å benytte Oslo Spektrum til store arrangementer, og det er også en arena som har vært veldig aktuell hele veien, men jeg tror vi har havnet på en veldig bra løsning med dette valget, sier Lindmo til NTB.

Telenor Arena ble åpnet i februar 2009 og er Nord-Europas største innendørs stadionanlegg. Ved konserter er det plass til rundt 23.000 mennesker.