KRISTIANSAND: — Vi har solgt 30- 40.000 billetter, men dette inkluderer akkrediterte, sier festivalsjef Arild Buli.

Han har hittil unngått å svare på spørsmål om billettsalg i påvente av at plakaten skulle bli ferdig.

Siden plakatproduksjonen trekker ut, lettet Buli i går på billettsløret. Det er likevel ikke mulig å få vite hvor mange av de 30 – 40.000 han oppgir som er solgt til publikum. Buli fastholder at dette tallet ikke har noe å gjøre med det belastede begrepet "formidlede billetter” som Quart opererte med i katastrofeåret 2007. — Den gangen inkluderte jo de ”formidlede billettene” også billetter de hadde gitt bort. Selv om dette inkluderer bedriftspakker, er dette billetter vi har fått penger for, fastholder Buli som sammenligner situasjonen med ”et godt Quart-år”. Et slikt godt år kan for eksempel være 2006 som var Quarts siste år med Toffen Gunnufsen som leder. I 2006 solgte festivalen 50.000 billetter og omsatte for 32 millioner kroner. Overskuddet endte på 222.873 kroner. I 2006 var 500 mennesker akkrediterte til Quart.

Quart '09 er et helt annet regnestykke siden bookingbudsjettet alene er på 50 millioner kroner. Tidligere har Buli gått ut med ambisjoner om å selge inntil 200.000 billetter. Nå frykter han at potensielle publikummere skal tro Quart er utsolgt.

— Det har skjedd at folk får beskjed om at Quart er utsolgt når de spør etter dem på 7/11 og Narvesen, sier Buli.

Billetter til Quart kan for øvrig kjøpes gjennom portalen billettluka.no. Det er gjennom firmaet Iticket Quarts billetter selges hos 7/11 og Narvesen.

- Hvilken dag selger best?

— Det er tirsdag 30. juni med Slash og venner, sier Arild Buli.